- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
גזר דין בתיק ת"פ 28247-10-11
|
ת"פ בית משפט השלום אשדוד |
28247-10-11
9.7.2012 |
|
בפני : גילת שלו |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל עו"ד הילה דרימר |
: אביאל גטה עו"ד מלי אטיאס |
| גזר דין | |
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירה של חבלה חמורה.
על פי כתב האישום המתוקן ביום 11/10/11 שלח הנאשם הודעה בפייסבוק לקטין א.ח על רקע סכסוך קודם שהיה לקטין עם אחיו של הנאשם וכתב לו :"חכה אני אתפוס אותך על מה שהיה עם אח שלי יא בן זונה".
בהמשך ביום 13/10/11 התקשר הנאשם לקטין וקבע להיפגש עמו בפארק תוך שאמר לו שהוא רוצה להיפגש איתו לבד ושהוא לא רוצה מכות.
הקטין הגיע למפגש עם אחיו ואדם נוסף מאחר וחשש מהמפגש ובשעה 22:00 נפגש הנאשם עם הקטין בפארק וביקש ממנו שיתלווה איתו לצד על מנת שיוכל לדבר איתו.
בסמוך הנאשם תקף את הקטין וגרם לו לחבלה חמורה שהתבטאה בשבר בעצמות האף, נפיחות משמעותית באף החיצוני, קושי בנשימה דרך האף, המטומה בעפעף עליון, נפיחות ובצקת ובעפעף תחתון, שטף דם בעין שמאל מתחת ללחמית ושריטה שטחית במרכז הקרנית.
לאחר מכן הצטרפו לתקיפה מספר אנשים שזהותם אינה ידועה והכו את המתלונן.
הנאשם הודה במסגרת הסדר טיעון בו תוקן כתב האישום ונשלח לשירות המבחן כאשר הצדדים הצהירו כי הטיעונים לעונש יהיו פתוחים.
יצוין כי מדובר בנאשם יליד 31/7/93, היינו מי שביום ביצוע העבירה מלאו לו 18 שנים ו-3 חודשים ואין לחובתו הרשעות קודמות.
מתסקיר שירות המבחן עולה כי הנאשם עלה לארץ מצרפת בשנת 98, בעל 10 שנות לימוד אשר לא התגייס לצה"ל בשל מעורבותו בפלילים.
שירות המבחן התרשם מבחור בעל דימוי עצמי נמוך וסף תסכול נמוך המתקשה בקבלת סמכות והתמודדות עם גבולות והתרשם כי קיימת נטייה להתנהגות אלימה ופוגעת כלפי סביבתו וקושי בהפעלת שיקול דעת.
הנאשם הודה בביצוע העבירה וטען כי ביצע אותה מאחר וחש צורך להגן על אחיו, ולאחר שהקטין קילל אותו והוא חש מושפל, נגח בקטין וגם לו לחבלות.
שירות המבחן התרשם כי הנאשם נוטה לצמצם ממידת אחריותו ומתקשה לקחת אחריות על כל הנזקים שגרם למתלונן ואף אינו סבור שצריך לפצותו.
הנאשם גם שלל קושי בשליטה בכעסים וצורך טיפולי בנושא. לפיכך שירות המבחן נמנע מהמלצה טיפולית.
בדיון שהתקיים בפני ביום 23/4/12, נעתרתי לבקשת הסניגורית לשלוח את הנאשם שנית לשירות המבחן ואף הבהרתי לנאשם את חומרת מעשיו ואת העונש הצפוי לו לאור התסקיר.
לפיכך הוגש אודות הנאשם תסקיר נוסף שבו צוין כי הנאשם לא שינה עמדותיו ולכן חזר ונמנע מהמלצה.
התביעה עתרה להטלת עונש מאסר ממשי שירוצה מאחורי סורג ובריח ועונשים נלווים ואילו הסניגורית עתרה להטלת עונש מאסר שירוצה בעבודות שירות.
הנאשם עצמו הביע חרטה על מעשיו בפני וביקש כי תינתן לו הזדמנות.
העבירה בה הורשע הנאשם קשה וחמורה בעיקר כאשר החבלות החמורות שנגרמו למתלונן נגרמו לאחר התכתבות מקדימה בין הנאשם לבין המתלונן, מה שנותן את הרושם של תכנון מוקדם לעבירה.
לא אחת נכתב, כי בית המשפט מצווה לתת תרומתו למלחמה הקשה באלימות המשתוללת במדינה,
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
